
Přednášky & Semináře Společenská odpovědnost
Sustainable Business Forum: Stravování budoucnosti
Akce již skončila
Potraviny budoucnosti, hospodářská a sociální výzva pro Evropu!
Přijďte se 23.ledna zúčastnit akce pořádané v rámci " Sustainable Business Forum" do restaurace Green table! Restaurace, kterou vlastní společnost Veolia, nabízí moderní vegetariánskou kuchyni, designový coworkingový prostor založený na upcyklaci nábytku, recyklaci odpadní vody, a to vše v atmosféře, která odráží místo, jež prosazuje udržitelnost.
Je proto ideálním místem pro diskusi o tématu, jako jsou potraviny budoucnosti, které je pro Evropu zásadní z hospodářského i sociálního hlediska. Vzhledem k rostoucímu počtu obyvatel a omezeným zdrojům je nezbytné najít udržitelná řešení, která by všechny zdravě a udržitelně nakrmila. Vývoj inovativních technologií a udržitelnějších zemědělských postupů může pomoci tuto výzvu řešit zvýšením produkce potravin při zachování životního prostředí. Může také poskytnout ekonomické příležitosti evropským společnostem, které chtějí investovat do inovativních a udržitelných projektů.
Mluvčí


Louis de FouchécourConseiller économique près l'ambassade de France en RT/Ekonomický rada francouzského velvyslanectví v ČR

Ing. Jitka GötzováMinistère de l'Agriculture/Ministerstvo zemědělství

Václav PláteníkMinisterstvo zdravotnictví

Václav PláteníkMinisterstvo zdravotnictví

Jérémy ThienPrésident d’Auvergne-Rhône-Alpes Gourmand / Prezident Auvergne-Rhône-Alpes Gourmand

Eliška SelingerMédecin, chercheur dans le domaine de l'épidémiologie nutritionnelle/Lékař, výzkumný pracovník v oblasti nutriční epidemiologie

Ondřej BenešDirecteur technique et commercial WATER CZ chez VEOLIA RÉPUBLIQUE TCHÈQUE/Technický a obchodní manažer WATER CZ ve společnosti VEOLIA CZECH REPUBLIC

Mariana Vilela RochaPrincipal Scientist Plant Based Activation, Danone

Miluše MakóChef/Šéfkuchařka Green table

Natálie ŠitavancováMoraviaLab s.r.o.

Julien LabrieuxDirecteur régional pour la région CEE/Regionální ředitel pro střední a východní Evropu

Prof. Ing. Vladimír Kočí, Ph.D., MBAFaculté de technologie environnementale/Fakulta technologie ochrany prostředí VŠCHT

Prof. Jana HajšlováFaculté de technologie alimentaire et biochimique/Fakulta potravinářské a biochemické technologie VŠCHT

Prof. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D.Faculté d'agrobiologie, d'alimentation et de ressources naturelles/Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů ČZU

doc. Ing. Jan Skočilas, Ph.D.Institut de technologie des procédés et de la transformation/Ústav procesní a zpracovatelské techniky ČVUT

MgA. Jan NovákStrategy director/Communication expert (Aquaponie)
Schedule
08:30 - 09:00 | Registrace |
09:00 - 09:50 |
Úvodní řeč • Dita PASQUIER, místopředsedkyně Francouzsko-české obchodní komory • Louis DE FOUCHÉCOUR, Francouzské velvyslanectví v ČR • Ing. Jitka GÖTZOVÁ, ředitelka odboru bezpečnosti potravin, Ministerstvo zemědělství • Václav PLÁTENÍK, náměstek ministra zdravotnictví • Jérémy THIEN - Předseda Auvergne-Rhône-Alpes Gourmand |
09:50 - 11:20 |
První panel: Akademická část • MUDr. Eliška SELINGER MSc.: Výživové trendy a jejich zdravotní dopady • Prof. Ing. Vladimír KOČÍ, Ph.D., MBA, VŠCHT: Význam stravování pro udržitelnost • Prof. Jana HAJŠLOVÁ, VŠCHT: Chytré potraviny – SMART FOOD: Koncept na bázi interdisciplinární spolupráce mezi vědci • Prof. Lenka KOUŘIMSKÁ, ČZU Praha: Pozitivní a negativní aspekty entomofágie • Doc. Jiří SKOČILAS, ČVUT Praha: Produkce umělého masa |
11:20 - 11:40 | Coffee break a ochutnávka |
11:45 - 13:30 |
Druhý panel: Ekonomická část • Ondřej BENEŠ, VEOLIA: Veolia v oblasti udržitelnosti potravin - biokonverze • Mariana VILELA ROCHA, Danone: Plant based perspective • Natalia ŠITAVANCOVÁ, MoraviaLab s.r.o.: Přínos konzumace micro greens na lidské zdraví • MgA. Jan NOVÁK: Akvaponické farmaření • Julien LABRIEUX, Bridor • Miluše MAKÓ, šéfkuchařka Green table: Zero waste stravování |
13:30 - 14:00 | Oběd |
Hostitel
Místo konání akce

Sustainable Business Forum: Stravování budoucnosti
Akce již skončila