Actualités  •  Ze života komory

Ohlédnutí za Beaujolais Nouveau & Svatomartinské 2023

[Translate to Tchèque:]

V Čistírně odpadních vod Bubeneč se dne 22. listopadu konala tradiční akce Francouzsko-české obchodní komory, která spojila téměř 300 účastníků z řad francouzsko-české podnikatelské komunity, aby společně přivítali Beaujolais Nouveau a Svatomartinské. Oslava příchodu Beaujolais Nouveau a Svatomartinského se stala jedinečným spojením vína, kultury a lahůdek francouzské kuchyně v nevšedním historickém prostředí.

Beaujolais Nouveau, mladé víno nafialovělé barvy z oblasti Beaujolais nedaleko Lyonu, každý rok okouzlí svou svěžestí a ovocnou vůní. Vyrábí se z odrůdy Gamay a slaví se třetí čtvrtek v listopadu, kdy ve Francii toto víno přináší do ulic oslavy „dne Beaujolais” - jakýsi národní svátek plný radosti.

Historické prostředí Čistírny odpadních vod Bubeneč, národní technické památky, poskytlo netradiční kulisu pro tuto akci. Účastníci měli jedinečnou příležitost prozkoumat její prostory včetně podzemí díky komentovaným prohlídkám, které byly pro naše hosty naplánované během celého večera.

Nabídka vín od našich členských firem (LÁHVE:, Vinodome, Farmstore), autentická francouzská gastronomie, doprovodný swingový hudební program i tombola plná cen přinesly večer plný zážitků a networkingových příležitostí.

Rádi bychom poděkovali všem účastníkům a partnerům této události za vytvoření skvělého večera a přátelské atmosféry. Velké díky patří našim partnerům: TotalEnergies, Mazars, ATALIAN, PETERKA & PARTNERS a Komerční bance za jejich podporu.

Těšíme se na další setkání, které nás opět zavede do světa chutí, kultury a příjemných společných okamžiků!