Actualités  •  Ze života komory

Ohlédnutí za networkingem pro ženy podnikatelky

[Translate to Tchèque:]

Ve spolupráci s italskou, kanadskou, švýcarskou a španělskou obchodní komorou se dne 3. října pořádala jedinečná sportovní akce pro ženy v businessu. Díky organizaci RunCzech, která patřila mezi hlavní pořadatele akce, se v jejich prostorách sešlo přibližně 60 podnikatelek s cílem navázat nové kontakty a dozvědět se více o sportu, jakožto důležitého prvku k udržování svého zdravého životního stylu.    

Na úvod byly účastnice rozdělily na dvě skupiny. První polovina absolvovala stretching v tělocvičně RunCzech Running Mall, kde si za pomoci profesionálů mohly vyzkoušet různé cvičení k protažení a uvolnění celého těla. Druhou skupinu naopak čekal běh na Letné se zkušeným trenérem Martinem Levým, při kterém měly dámy možnost natrénovat si jednotlivé techniky běhu, správné dýchání nebo tzv. „běžeckou abecedu“ před samotným výběhem. Na startu byly běžkyně rozčleněné do dvojic, ve kterých si měly položit tři otázky, týkající se jejich běžeckých zkušeností, což jim pomohlo lépe se poznat i s dalšími účastnicemi ze skupiny.

Druhá část večera byla věnována samotnému networkingu a inspirativním přednáškám se známými osobnostmi z oblasti sportu. Mezi ně patřil například Patrik Vebr, mistr České republiky v běhu na 5 km a 10 km, Eva Vrabcová Nývltová, bývalá česká atletka a běžkyně na lyžích a zároveň držitelka českého maratonského rekordu nebo prezidentka České komory fitness Jana Havrdová. Dámy si také mohly poslechnout o kampani s názvem „Aktivní září“ pod záštitou Nadačního fondu Aktivní ČESKO, která byla poprvé spuštěna v Parlamentu ČR a podpořila ji řada politiků, včetně ministra zdravotnictví Vlastimila Válka a Markéty Pekarové Adamové, předsedkyně Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR. Zmíněna byla také další akce „Hackathon“ pro ženy na téma umělé inteligence (AI), která se bude konat od 16. do 17. prosince 2023 ve spolupráci s La French Tech Prague a 42 Prague.

V průběhu akce bylo pro účastnice zajištěno také malé občerstvení. Tímto bychom v závěru chtěli poděkovat jednotlivým dodavatelům a partnerům cateringu: JURA - káva, Nestlé, Lindt, Sangria a španělská vína, Mattoni.