Ohlédnutí za Olympijským klubem s Jiřím Ježkem

23. května 2024 uspořádala Francouzsko-česká obchodní komora mimořádný večer v pražské restauraci La Petite Eiffel, kterou najdete hned ...

23. května 2024 uspořádala Francouzsko-česká obchodní komora mimořádný večer v pražské restauraci La Petite Eiffel, kterou najdete hned vedle Petřínské rozhledny. Akce, která připomněla, že rok 2024 je rokem olympijským, byla příležitostí oslavit právě nadcházející olympiádu v Paříži a také, jako vždy, posílit francouzsko-české vztahy.

 

Mezi 35 účastníky byli i čeští olympijští reprezentanti a zástupci Klubu patronů FČOK.

 

Inspirativní příběhy Jiřího Ježka et Kateřiny Neumannové

Jiří Ježek, šestinásobný paralympijský vítěz a šestinásobný mistr světa, zaujal publikum svým příběhem plným houževnatosti a odhodlání. V 11 letech přišel při autonehodě o pravou nohu pod kolenem. Navzdory této výzvě v sobě ve 20 letech objevil vášeň pro cyklistiku a s bezvýhradnou podporou své ženy Soni nepolevil v odhodlání a stal se jedním z nejlepších cyklistů světa v kategorii LC2.

 

Mimořádná kariéra Jiřího Ježka:

 

Paralympiáda v Sydney 2000: Ježek získal své první zlaté medaile.

Atény 2004: vyhrál prestižní silniční závod.

Peking 2008: jako kapitán české paralympijské reprezentace získal další dvě zlaté medaile.

Trvalý přínos: Ježek se ročně účastní 55 až 75 závodů a ročně ujede 27 až 30 tisíc kilometrů. Mimo závody se angažuje jako motivační řečník, věnuje se podpoře charitativních organizací a vývoji protéz.

 

Akce se zúčastnila i Kateřina Neumannová, bývalá česká závodnice v běhu na lyžích a cyklistka, a také ona se podělila o své zkušenosti a představila svou působivou kariéru. Její pohled na výzvy a úspěchy, s nimiž se setkávala ve světě vrcholového sportu, byl pro účastníky velmi obohacující.

 

Olympijský večer s Jiřím Ježkem a Kateřinou Neumannovou měl obrovský úspěch a nabídl jedinečnou příležitost pro posílení francouzsko-českých vztahů a oslavu hodnot olympismu. Účastníci se mohli inspirovat pozoruhodnou kariérou obou sportovců a užít si příjemnou a inspirativní atmosféru akce, k níž přispěla i diskuse moderovaná Janou Sedlákovou a vynikající výběr vín a šumivých vín Crémant.

 

Večer byl zkrátka nejen oslavou olympijských her, ale také zdůrazněním silných vazeb mezi Francií a Českou republikou, k čemuž přispěla i obě zvučná jména ze světa sportu.