Actualités • Ze života komory
Cukroví a bûches de Noël, ohlédnutí za prosincovým Café du commerce
Prosincové Café du commerce, jinak poslední setkání francouzsko-české podnikatelské komunity v tomto roce, se konalo v cukrárně Saint-Tropez na Malé Straně.
Účastníci měli příležitost ochutnat mnoho druhů zákusků a cukroví, a to jak českého, tak francouzského, které spojovalo to, že se pojí s vánočními svátky a oslavami konce roku.
Hostitel a majitel podniku Jiří Nosál na úvod vysvětlil něco málo z historie a kuchařského umění a pak už mohli přítomní hosté ochutnat české vánoční cukroví, vánoční polínko či tříkrálový koláč (samozřejmě francouzské záležitosti), vše doplněné svařeným vínem.
Poslední gurmánské setkání uzavřelo rok 2022 nejlepším možným způsobem: kombinací toho nejlepšího co Francie i Česko nabízí pro potěšení chuťových buněk.