Actualités  •  Ze života komory

Ohlédnutí za akcí Networking for Professional Women: Business & Health

[Translate to Tchèque:]

Ve čtvrtek 3. října 2024 se v hotelu The Mozart Prague uskutečnila networkingová akce určená speciálně pro ženy na téma zdraví. Jejím cílem bylo předat účastnicím cenné rady pro efektivní zdravotní prevenci a podpořit jejich cestu ke zdravějšímu a spokojenějšímu životu.

Akce byla připravena ve spolupráci s Italsko-českou obchodní a průmyslovou komorou, Kanadskou obchodní komorou, Španělskou obchodní komorou a Švýcarskou obchodní komorou.

 

První část večera zahrnovala rozhovor se dvěma úspěšnými podnikatelkami, které překonaly vážné zdravotní překážky. Ilona Mančíková, nejvlivnější žena České republiky 2024 podle časopisu Forbes, a zakladatelka organizace Moje plíce z.s., sdílela svůj příběh o boji s rakovinou plic a jeho vlivu na její osobní i profesní život. Michaela Šimčíková, nominována Ženou roku 2020, popisovala, jak se po fyzické i psychické stránce vypořádala s těžkými popáleninami po požáru vánočního stromku, i jak jí tato událost změnila pohled na život a přiměla k tomu, aby se začala více soustředit na to, co je v životě opravdu důležité.

Po krátkém coffee breaku následoval druhý blok večera věnovaný moderovaným diskusím s lékařskými odborníky.

MUDr. Júlia Černohorská, Ph.D. za farmaceutickou společnost Servier, se zabývala tématem chronického žilního onemocnění a ve své prezentaci zdůraznila závažnost tohoto problému, neboť dnes 8 z 10 lidí trpí alespoň jedním z jeho příznaků.

PREZENTACE - MUDr. Júlia Černohorská, Ph.D.

 

Eva Horová, MD, Ph.D. za mezinárodní společnost Sanofi se dále zaměřila na problematiku cukrovky (diabetes), která postihuje přibližně 537 milionů dospělých po celém světě. Zdůraznila, že fyzická aktivita snižuje riziko vzniku tohoto onemocnění a hraje klíčovou roli při její léčbě.

 

PREZENTACE - Eva Horová, MD, Ph.D.

 

Třetím tématem byla dermatologie, kterou představila MUDr. Natálie Rafčíková za Pierre-Fabre. Konkrétně se zaměřila na péči o pleť a vysvětlila, jak pečovat o pokožku bez ohledu na věk.

 

PREZENTACE - MUDr. Natálie Rafčíková

 

Na závěr večera byl pro účastnice vyhrazen prostor pro networking a neformální diskuse s odbornými lékaři, kde mohly sdílet své zkušenosti a získávat cenné rady. Účastnice měly také jedinečnou příležitost navázat kontakty s dalšími podnikatelkami, rozšířit své profesní sítě a inspirovat se vzájemně svými životními zkušenostmi. U edukačního stánku organizace Loono měly navíc možnost získat bližší informace o poskytování první pomoci.