Actualités  •  Ze života komory

Ohlédnutí za Frankofonním obchodním setkáním Klubu V.I.E.

[Translate to Tchèque:]

Dne 2. října 2024 se v hotelu Mama Shelter Prague konala akce Frankofonní podnikatelské setkání: „Propojme talenty a pracovní příležitosti v České republice“. Tuto akci zorganizoval Klub V.I.E v České republice a přilákala více než 150 účastníků.

Na setkání se sešli francouzsky hovořící profesionálové působící na českém trhu práce, včetně ředitelů firem, frankofonních Čechů s úzkými vazbami na Francii a současných i bývalých účastníků programu VIE (Volontaires Internationaux en Entreprise), kteří zde pracují.

Úvodní projevy pronesli David Lacroix, předseda Klubu V.I.E, Magali Voisin-Ratelle z Business France Czech Republic, Louis de Fouchécour, vedoucí ekonomického oddělení Velvyslanectví Francie v České republice, Eliška Barthelemy, předsedkyně Conseillers du Commerce Extérieur de la France - République Tchèque, a Michal Macko, ředitel Francouzsko-české obchodní komory, kteří zdůraznili význam mezinárodní spolupráce a důležitost propojení talentů a pracovních příležitostí mezi českou a francouzskou podnikatelskou komunitou.

Setkání nabídlo bohatý networkingový program, jehož hlavní částí byly sektorově zaměřené kulaté stoly. Účastníci mohli diskutovat o výzvách a příležitostech v odvětvích, jako jsou zdravotnictví, pojišťovnictví a finance, dopravní infrastruktura, energetika, informační a telekomunikační technologie, hotelnictví a gastronomie (HORECA), průmysl, Team France (podpora podnikání) a poradenství a služby.

Součástí akce byla také tombola, díky které mohli účastníci soutěžit o tři zajímavé ceny, což přispělo k příjemné atmosféře a obohatilo celkový program akce.

Frankofonní podnikatelské setkání bylo vynikající příležitostí k navázání nových kontaktů, posílení vztahů a vytváření nových obchodních příležitostí v rámci francouzsko-české podnikatelské komunity.