Zahajovací koktejl Francouzského pavilonu na MSV v Brně: prestižní akce Francouzsko-české obchodní komory pod záštitou francouzského velvyslance J. E. Stéphana Crouzata

Francouzský pavilon na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně se slavnostně otevřel zahajovacím koktejlem připraveným Francouzsko-českou obchodní komorou pod záštitou J. E. Stéphana Crouzata, francouzského velvyslance v České republice. Je to jedna z akcí, které přispívají k posílení ekonomických vztahů mezi Francií a Českou republikou.

 

Na začátku zahajovacího koktejlu hosty uvítal pan Roland Bourgeois, předseda správní rady Francouzsko-české obchodní komory, který upozornil na důležitost Francouzského pavilonu a jeho klíčovou roli při šíření povědomí o francouzském know-how a francouzských inovacích.  Na něj navázal J. E. pan Stéphane Crouzat a ve své řeči vyzdvihl hluboké přátelství a úzké bilaterální vztahy mezi Francií a Českou republikou a poukázal na to, že podobné akce podporují nejen obchod, ale také kulturní vazby mezi oběma zeměmi.

Pan Jan Kubata, generální ředitel BVV, poté vystoupil, aby zdůraznil důležitost přítomnosti francouzského pavilonu na MSV. Vyjádřil také přání, aby se pavilon zúčastnil i v příštích ročnících.

Následně pan Christian Biegert, generální ředitel Via Salis a ředitel pro střední Evropu společnosti VINCI Highways, hovořil o o ambiciózním projektu Via Salis týkajícím se výstavby dálnice formou partnerství veřejného a soukromého sektoru (PPP), což ilustruje strategickou spolupráci mezi oběma zeměmi v oblasti infrastruktury.

 

Po inspirativních proslovech už na hosty čekala ochutnávka vytříbených francouzských vín a sýrů. Kromě gurmánského zážitku podpořila tuto příjemnou chvíli vhodnou pro neformální debatu také vlídná jazzová hudba, a networking a pracovní rozhovory tak probíhaly v uvolněné atmosféře.

 

Večer byl originálně zakončen tombolou, ve které měli účastníci možnost vyhrát med od včel z úlů umístěných v blízkosti nové dálnice postavené v rámci projektu PPP. Losování provedl pan Benoît Le Bouille, generální ředitel společnosti Via Salis operations, filiálka VINCI Highways, a tímto slavnostně uzavřel tuto událost plnou zajímavých setkání a přátelské atmosféry.

 

Zahajovací koktejl skvěle ilustroval vitalitu francouzsko-českých ekonomických vztahů a byl výbornou příležitostí k posílení spolupráce i oslavě přátelství mezi oběma našimi zeměmi.